неділю, 31 січня 2016 р.

Солодка кулінарка і ніжна листівка

Вітаю вас, любі!

В блозі Cherrylana designs вийшло моє солодко-зефірне натхнення))) Ділюсь ним і з вами! 
Чогось цієї зими я замість холодних робіт "за погодою" творю натомість щось квіткове, яскраве та миле! Ось така у мене вічна весна, недарма я собі такий псевдонім вибрала))

А показуватиму я вам спочатку ось такий солодкий кулінарний набір та тег. 

Спочатку цей блокнот мав бути зовсім не такий, але тістечка на обкладинці нагадали мені про чудові солоденькі штампики Cherrylana designs з попереднього релізу. І я як почала їх штампувати, розфарбовувати і вирізати, то довго не могла зупинитись) Вийшла у мене гірка заготовочок, і деякі смаколики поселились на цій кулінарці.
Отже, спочатку я відштампувала Штамп "Ваза с макарунами", а тоді додала сердечко на паличці із цього набору. Все смачно розфарбувала спреями, акварель було лінь діставати)))

Також біля вазочки лежать полунички з набору "Чашка чаю".

Ну і звісно як без напису "Кулінарна книга"



Також в подарунок замовниці я зробила такий швидкий тег: основу побризкала спреями, додала кальку, напис "Thanks"макарунчики та полуничку.
Для завдань:
І мій з мамою улюблений рецепт Пляцок з яблуками:

Тісто: 750 г борошна 1 склянка сметани 200 г цукру 250 г вершкового масла або маргарину 3-4 яйця 1/2 ч. ложка соди ванілін цукрова пудра 1/2 ч. ложка лимонної кислоти 
Начинка: 1 кг яблук (можна менше) 100 г цукру 2-3 ст ложки мелених сухарів кориця апельсинова цедра 
Масло посікти з просіяним борошном, содою і лимонною кислотою, додати розтерті з цукром і ваніліном жовтки, сметану і замісити тісто. Залишити його в холодильнику на кілька годин. Потім 2/3 тіста розкачати, покласти на змащенний лист, поколоти виделкою, посипати сухарями, зверху накласти пошатковані яблука, знову посипати сухарями, цукром, цедрою і корицею. З білків збити круту піну без цукру і змастити нею яблука. Зверху рівномірним шаром натерти на рідкій терці решту тіста. Пекти в гарячій духовці (210-240 С) протягом 45 хвилин. Спечений пляцок порізати і посипати цукровою пудрою. ( З книги Дарії Цвек "Солодке печиво" 1960 року)

І банер:



А другою частиною мого сьогоднішнього натхнення є м'яка листівка в українському стилі з нагоди народження донечки.

І тут я просто повинна розказати привід для її створення. Замовниця хотіла подарувати цю листівку своєму німецькому лікарю американського походження, який спостерігав за її вагітністю. Так як дівчинка народилась уже в Україні, то мама хотіла повідомити про це лікаря та подякувати. Тому листівка хоч і для чоловіка, але мала бути ніжною, та ще й українською)))) Я спочатку не знала, з якого боку підійти до справи, але тоді знову ж таки згадала про чудові петриківські штампики і ось що вийшло!

Набори штампів "Петриківський розпис. Квітка велика" та "Петриківський розпис. Квітка середня" я відштампувала в техніці гарячого ембосінгу та вирізала.


Додала трішки вирубки, лляної нитки, напис та наклейки. Все вийшло таким ніжним, а ось лляна тканина в основі та тасьма з мішковини додали трохи серйозності.


З іншого боку є місце для побажань і тут поселилася "Петриківський розпис. Квітка мала"




Маю надію, що я вас трохи зігріла своїми роботами в ці ще такі холодні зимові дні. Адже весна уже так скоро!

Натхнення вам та гарного настрою!

З любов'ю,
Ваша Люда

9 коментарів:

  1. Людочка, твои работы всегда очень уютные и теплые! Спасибо, согрела) А какими чернилами ты делаешь отштамповку штампов-конструкторов?

    ВідповістиВидалити
  2. Люда, така краса))) Кулінарочка така смачнюща, ммммм. А листівка надзвичайно колоритна та по-новому етнічна)

    ВідповістиВидалити
  3. Людочка, вижу что комментариев 2, а просмотреть их не могу(((( Подскажи?)

    ВідповістиВидалити
  4. Люда, привет!))Очень рада зайти к тебе в гости! Кулинарочка очень красивая! Такое необычное сочетание тканюшек впервые вижу и это мне нравится! А открытка здоровская! У меня малюсенькое замечание)) В будущем публикуй одну работу- один пост (правила блога). Спасибо тебе за твои работы! Очень понравились! Спасибо от блога Доступный скрап!

    ВідповістиВидалити
  5. Очень вкусная книжка))) Приятно, что творите с нами - АРТ-Базарчик.

    ВідповістиВидалити
  6. Очень вкусная работа! Мне нравится цветовое решение блокнота.
    Спасибо за участие в задании блога Paint your world.

    ВідповістиВидалити
  7. Какие чудесные макаронсы получились )) Спасибо, что были в этом задании с Paint Your World!

    ВідповістиВидалити
  8. Люда які гарні роботи, одна ліпша за другу!!! не можу визначитись, що сподобалось більше! штампи бомба!!!! дікую тобі, що твориш разом із командою ScrapEgo!!

    ВідповістиВидалити
  9. Очень "вкусная" кулинарочка получилась. Спасибо, что творите вместе с нами. ScrapEgo

    ВідповістиВидалити